HemOm klubbenMiljöFunktionärerMedlemskapLänkarGalleriKontaktLogga inSökKalender
VBK Vänklubbsamarbete

Förutom medlemskap i Saltsjön-Mälarens Båtförbund SMBF och Svenska Båtunionen SBU,
samt samarbete med Karlbergs Kanalklubbar, deltar Västermalms Båtklubb även i ett Vänklubbsamarbete tillsammans med 4 andra ideella båtklubbar. Vänklubbarna är;

Rörstrands Båtklubb

Västermalms Båtklubb

Heleneborgs Båtklubb

Ligna Båtsällskap

Årsta Motorbåtsklubb

Vänklubbarna samarbetar inom miljö- och maritimutbildning, utbyter kunskap och erfarenheter kring barn- och ungdomsverksamhet, varvs-, hamn- och föreningsfrågor. Syftet är att främja, bevara och utveckla den ideella båtklubbsverksamheten som skapar ett medvetet kamrat- och sjömannamässigt båtliv utmed Stockholms stränder och kajer.

Ett annat exempel på Vänklubbarnas arbete är initiativtagandet till Båtklubbarnas Dag. En årlig manifestation sista lördagen i augusti där ideella båtklubbar från hela Stockholm visar upp sig och sin verksamhet för stockholmarna. I evenemanget deltar över 200 båtar från över 20 båtklubbar varje år!

För mer info om Vänklubbarna kontakta information@vastermalmsbatklubb.com

Uppdaterat 2016-06-17
Utskriftsvänlig sida